۱۳۹۰ بهمن ۲۸, جمعه

Starta inte Hamza. Släpp honom!



den Saudi Arabiska bloggaren som flydde till kuala lumpur efter att ha publicerat förnedrande artikel om profeten mohammed på tweeter på torsdag blev arresterad i Riyah söndagen därpå .
den var följd of att han blev deporterade av den Malazyanska regeringen .23 årigen äventyrar att bli dömd enligt sharialagar för hädelse och även apostacy. en anklagelse som kan straffas med dödsdom .
fallet gällande Hamza Kashkari , den saudiska jurnalisten som har utryckt sina religiösa tvivlar på tweeter är energivivande till free speech förespråkare advokater.
saud arabiens reaktion på Hamzas tweeter visar särskilt förakt för mänskliga inskriven i den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.
De advokater som representerar saud arabien påstår att det inte finns någott spår av Hamsas avvisning från Malaziya till isöndags.och detta tyder på att han kan ha skickats tillbaka till hemlandet som är i strid med internationell rätt.
mänskliga rättigheter är allvarligt oroade över den fysiska och psykiska integritet och säkerhet Hamza och uppmanar outhorities av Saud Arabien till genast och villkorslöst släppa alla anklagelser agaist honom och släppa honom ur häktet när Human Rights Watch Groupe tror att han är fängslad uteslutande och resultatet av hans legitima arbete för mänskliga rättigheter och utövandet av sin rätt till yttrandefrihet.
Amnesty International anser Hamza är en samvetsfånge arested enbart för att utöva sin rätt till yttrandefrihet och att hiothers som respondeds gripande frihetsberövande och eventuellt åtal samt är motsagelse med grundläggande mänskliga rättigheter stadfästs i internationella konventioner.
vi som medlemmar av denna sida uttrycka vår oro och höja vår röst mot dödsstraff Domen här modiga journalist inför och vi kräver omedelbar och ovillkorlig stöd från internationella samvete oavsett ras, religion eller kön att stoppa denna våldshandling också lämna vårt krav saudiska regeringen att genast och villkorslöst släppa alla anklagelser mot honom och att släppa honom ur häktet.


0 نظرات:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Press Release Distribution